7 Prill 2016

   

  Thaçi betohet dhe pranon zyrtarisht detyrën si president i Kosovës
  Hashim Thaçi është betuar sot si presidenti i ri i Kosovës para Kuvendit të Kosovës, në një seancë solemne. Betimi u bë në prezencen e presidentës së deritashme Atifete Jahjaga, ambasadorit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ambasadorëve të vendeve evropiane, Përfaqësuesit të Bashkimit Evropian në Kosovë, dhe atë të familjarëve të presidentit të ndjerë Ibrahim Rugova. Seancën solemne e bojkotuan tri partitë opozitare dhe familja Jashari. Pas seancës solemne Hashim Thaçi është pritur nga presidentja e deritashme Atifete Jahjaga e cila i ka dorëzuar atij detyrën.